Terapii complementare

În completarea serviciilor noastre de kinetoterapie, oferim o gamă variată de TERAPII COMPLEMENTARE, concepute pentru a completa și îmbunătăți rezultatele tratamentului și pentru a sprijini recuperarea optimă a pacienților noștri

La Clinica Medicală VIP-Consult

Ne angajăm să vă oferim cele mai eficiente și personalizate terapii complementare, adaptate nevoilor și obiectivelor dumneavoastră individuale de sănătate și bunăstare. Echipa noastră de kinetoterapeuțiterapeuți specializați vă va ghida în alegerea celor mai potrivite terapii pentru nevoile dumneavoastră specifice.

1. Terapia manuală

Terapia manuală este o tehnică terapeutică eficientă care implică utilizarea mișcărilor și tehnicilor manuale pentru a ameliora durerea, a îmbunătăți mobilitatea și a restabili funcționalitatea articulațiilor și țesuturilor moi.

2. Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este o formă de terapie manuală care utilizează presiunea și mișcările de masaj pentru a relaxa mușchii tensionați, a îmbunătăți circulația sângelui și a reduce durerea și stresul.

3. Reflexterapie

Reflexoterapia este o terapie care se bazează pe principiul că stimularea anumitor puncte pe suprafața corpului produc reacții reflexogene la nivelul anumitor părți ale corpului. Stimularea acestor puncte poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la reducerea durerii.

4. Cupping therapy

Terapia cu ventuze, cunoscută și sub numele de cupping therapy, implică aplicarea unor ventuze pe piele pentru a crea o sucționare localizată. Această tehnică poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, a flexibilității și la reducerea durerii musculare și a inflamației.

5. Flossing therapy

Aceasta este o tehnică în care se utilizează benzi elastice pentru a comprima și a elibera zonele afectate, ajutând la îmbunătățirea mobilității articulare și la reducerea durerii.

6. Kinesiotaping

Aceasta este o metodă care utilizează benzi elastice speciale pentru a susține și a proteja mușchii și articulațiile, îmbunătățind astfel mobilitatea și funcționalitatea.

7. Terapia fascială

Terapia fascială se concentrează pe tratarea fasciei, un țesut conjunctiv care înconjoară mușchii și organele. Această tehnică poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității, mobilității și circulației sângelui.

8. Deep tissue therapy

Terapia deep tissue se concentrează pe tratarea straturilor adânci ale țesutului muscular, contribuind la eliberarea tensiunii și a aderențelor, și la reducerea durerii și inflamației.

9. Trigger point therapy

Terapia trigger point implică identificarea și tratarea punctelor trigger, care sunt zone hipersensibile ale mușchilor care pot provoca durere și disconfort. Tratamentul acestor puncte poate ajuta la reducerea durerii și a tensiunii musculare.

10. Presopunctură

Presopunctura este o terapie care se bazează pe stimularea anumitor puncte de presiune de pe corp pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate și a reduce disconfortul.

11. Cromoterapie

Cromoterapia utilizează culorile pentru a influența starea de sănătate și bunăstarea. Această terapie poate fi folosită pentru a calma sistemul nervos, a îmbunătăți circulația și a promova vindecarea.

12. Tehnica de relaxare Schultz

Aceasta este o metodă de relaxare profundă care se concentrează pe conștientizarea și eliberarea tensiunii din diferite părți ale corpului, ajutând atât la relaxarea musculaturii contracturate sau spastice, cât și la reducerea stresului și a anxietății.

La Clinica Medicală VIP-Consult

Indiferent de afecțiunea sau problema de sănătate cu care vă confruntați, echipa noastră de terapeuți vă va oferi soluții terapeutice complementare personalizate pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și să vă bucurați de o viață activă și lipsită de durere.