null

Medicina Biologica

Medicina biologică nu se referă la tratarea bolilor, ci a bolnavilor, în reacțiile lor particulare, în funcție de diferitele lor tipuri constituționale.

Medicina biologică este o metodă integrativă care combină cele mai moderne metode de diagnostic cu metodele tradiționale de vindecare naturala. De asemenea integrează și stomatologia datorită relației extrem de strânse între dinți și starea de sănătate.

Medicina biologică integrează cunoștințele din diferite sisteme de vindecare naturală și învățături filosofice într-o formă de tratament medical care abordează pacientul în ansamblu, ținând cont de procesele dinamice ale acestuia. Nu este pur și simplu o formă de tratament cu remedii naturale în loc de medicamente chimice, ci o aducere din urma a pacientului într-o legătură dinamică cu procesele de reglementare și deci cu ritmurile Naturii și Pământului.

Mediul intern sau terenul, ideea centrală a MB, trebuie să fie echilibrat, astfel încât formele endobiontice să nu poată evolua catre forme de valente inalte, patogene care să ducă la apariția diferitelor afecțiuni. (Enderlein)

In medicina biologică vindecarea este definită ca o capacitate de reglare și restaurare a organismului

Aceasta se obține prin înlăturarea blocajelor emoționale și fizice, prin metodele de detoxifiere, de activare a sistemului imun, de stimulare a capacității de vindecare proprii la toate nivelele (fizic, emotional, mental, spiritual), ducand astfel la regenerarea si vindecarea nu doar a corpului fizic ci si a mintii si spiritului.