null

Gemoterapie

Gemoterapia este o metodă fitoterapeutică de detoxifiere celulară și refacere a funcționalității celulare ce utilizează țesuturile embrionare ale plantelor (aflate în faza de diviziune celulară), numite și țesuturi meristematice sau meristeme (muguri, mlădițe, amenti, rădăce, sevă).

Fiind un tip de terapie aflată la confluența dintre medicina naturistă și homeopatie, gemoterapia este utilizată în general înaintea aplicării unui alt tratament homeopat, pentru că se consideră că are rolul de a elimina toxinele acumulate în organism și astfel asigură mai mari șanse de reușită acelui remediu.

Nu prezintă toxicitate

Pot fi prescrise la copii, bătrâni și femei însărcinate, conform recomandării medicului.

Cu ajutorul gemoterapicelor putem acționa în două direcții: detoxifiere și drenaj. Detoxifierea își propune în principal eliminarea toxinelor exogene, fiind de cele mai multe ori o abordare generalizată (se adresează întregului organism), în timp ce drenajul este utilizat cel mai adesea pentru curățarea toxinelor endogene, fiind o etapă țintită pe anumite organe sau sisteme, folosită înainte de un alt proces terapeutic (de exemplu drenajul hepatic înainte de un tratament homeopat).