null

Ecografie

Cu ajutorul explorarii ecografice pot fi depistate diferite modificari in structura organelor (ficat, vezica biliara, pancreas, splina, rinichi, vezica urinara, apparat genital, san, tiroida, etc) cum ar fi diferitele formatiuni tumorale sau suferintele organelor in cadrul unor tulburari metabolice, spre exemplu dislipidemiile, diabetul zaharat sau bolile inflamatorii.

In afara modificarilor structurale, ecografia poate depista si modificari in functionalitatea unor organe, prin vizualizarea in timp real a acestora, fiind foarte utila in studiul tubului digestiv, al inimii, al activitatii musculare, etc.

Cum trebuie să te pregăteşti înaintea unui consult ecografic?

Pregătirea se face în funcţie de tipul ecografiei:

  • ecografie abdominală – pacientul nu trebuie să consume alimente, băuturi acidulate sau cafea cu cel puţin 6 ore înainte de investigaţie, deoarece conţinutul gazos intestinal trebuie să fie redus astfel încât să permită vizualizare adecvată a structurilor interne. În schimb, este recomandat consumul a 1 – 1,5 litri de apă sau ceai înainte de examinare, iar cina din ziua precedentă nu trebuie servită mai târziu de ora 18:00 sau 19:00. De asemenea, nu trebuie consumate dulciuri cu 24 de ore înainte de consultaţie, sau alimente care fermentează (iaurt, prăjeli, fasole, prune)
  • ecografie pelvină – pentru aceasta investigaţie este indicat ca pacientul să consume 1 litru de apă cu o oră înainte de investigaţie, astfel încât vezica urinară să fie plină şi să permită vizualizarea cât mai precisă a organelor interne. Pentru ecografia mamară şi cea din timpul sarcinii nu există recomandări speciale înainte de investigaţie.

Solicită o programare

Primul pas spre menținerea ideală a sănătății este o vizită la specialiști. Vă invităm!

Prin intermediul platformei de programări VIP-Consult puteți solicita o programare.

Alegeți data și intervalul orar dorit, menționați câteva detalii despre ce va interesează și imediat un consultant VIP-Consult vă va contacta pentru a confirma disponibilitatea intervalului solicitat.