Transferul electric capacitiv și rezistiv este o tehnică de terapie fizică care utilizează transferul de energie electrică pentru a stimula țesuturile și pentru a promova regenerarea celulară și recuperarea după leziuni musculo-scheletice. Prin aplicarea electrozilor în zona de tratat se generează curenți de înaltă frecvență care pătrund în țesuturile profunde și produc efecte terapeutice.

Terapia se bazează pe principiul diatermiei, care constă în încălzirea țesuturilor prin aplicarea curenților electrici. Cu toate acestea, spre deosebire de alte tehnici de diatermie, dispozitivul nostru vă permite să controlați adâncimea de penetrare și distribuția energiei, făcându-l mai sigur și mai eficient.

Printre beneficiile acestei terapii se numără reducerea durerii, îmbunătățirea circulației sângelui, creșterea elasticității țesuturilor, scăderea inflamației și procesul de recuperare accelerat. Această tehnică este utilizată în tratamentul leziunilor sportive, durerilor musculare și articulare, tendinitelor, contracturilor, edemelor și altor afecțiuni musculo-scheletice.

Fizioterapia

Fizioterapia este o componentă esențială a serviciilor noastre de sănătate, oferind o gamă largă de tratamente și tehnici pentru a vă ajuta să vă recuperați mobilitatea, să reduceți durerea și să vă îmbunătățiți calitatea vieții.

La Clinica Medicală VIP-Consult, suntem dedicați să vă ajutăm să vă recăpătați funcționalitatea și să vă atingeți obiectivele de sănătate prin intermediul fizioterapiei. Echipa noastră de fizioterapeuți specializați vă va ghida în fiecare etapă a procesului de recuperare.

Protocoalele de fizioterapie utilizate in cadrul clinicii noastre, sunt complementare programelor de kinetoterapie și includ tehnici și echipamente cum ar fi ultrasunetele, electroterapia și terapia cu laser, utilizate pentru a reduce inflamația, a stimula vindecarea țesuturilor și pentru ameliorarea durerii. De asemenea, utilizăm tehnologii avansate de fizioterapie, inclusiv dispozitivele electrice precum aparatul TECAR, magnetoterapia și cromoterapia. Aceste tehnici moderne pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare, reducerea inflamației și ameliorarea durerii, contribuind astfel la optimizarea rezultatelor tratamentului fizioterapeutic.

Indiferent de afecțiunea sau problema de sănătate cu care vă confruntați, echipa noastră de fizioterapeuți vă va oferi suportul și îndrumarea necesare pentru a vă recăpăta funcționalitatea și a vă bucura de o viață activă și lipsită de durere.