Importanța sănătății digestive sau „intestinale” este în continuă creștere și este subiectul multor conversații în medicina naturopată si holistică.
Sănătatea digestivă este esențială, deoarece intestinul nostru joacă un rol important în bunăstarea noastră generală. 
Bacteriile din intestinul nostru reprezintă aproximativ 90% din sistemul nostru imunitar, ne ajută să menținem o greutate sănătoasă, ne menține starea de spirit echilibrată și ne asigură că maximizăm nutrienții din alimentele pe care le consumăm. 
Din ce în ce mai multe afecțiuni sunt legate de dezechilibrele intestinale, iar oamenii caută modalități de a-și îmbunătăți sănătatea prin tratarea intestinului.
Hidrocolonoterapia poate ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale, fiind o metodă blândă de clătire a colonului cu apă caldă, pentru a elimina acumularea de reziduuri si plagi mucoase. 
Această metodă de curățare a colonului are mai multe beneficii:
1. FACE SISTEMUL DIGESTIV MAI EFICIENT
Pe măsură ce colonul este curățat, acesta împinge deșeurile, degajând calea pentru o bună absorbție a nutrienților. 
 
2. PASTREAZA REGULARITATEA ȘI PREVINE CONSTIPATIA
Constipația – mai ales atunci când este cronică – provoacă un răspuns digestiv lent, care, la rândul său, lasă deșeuri în sistem mai mult timp. Acest lucru crește probabilitatea anumitor afecțiuni și iritații, cum ar fi hemoroizii și venele varicoase.
 
3. CREȘTE ENERGIA
Eliberarea toxinelor din corp duce la întinerire, deoarece reorientează energia folosită de obicei pentru a forța deșeurile prin intestine către alte părți ale corpului. Persoanele care au suferit o detoxifiere a colonului spun că au o circulație mai bună a sângelui, un somn mai odihnitor și un plus de energie.
 
4. CRESTE ABSORBȚIA DE VITAMINE ȘI NUTRIENȚI
Un colon care a fost curățat permite numai apa, vitaminele și substanțele nutritive să fie absorbite în fluxul sanguin, creând o cale neobstrucționată pentru ca nutrienții esențiali să se absoarba în organism.
 
5. IMBUNATATESTE CONCENTRATIA
Dieta proasta și absorbția ineficientă a vitaminelor duce la scaderea capacitatii de concentrare. Acumularea de mucoase și toxine în colon poate împiedica organismul să obțină ceea ce are nevoie pentru a funcționa, chiar dacă aveți o dietă constant sănătoasă. 
Curățarea colonului cu o dietă de detoxifiere poate fi diferența dintre a te simți alert și a nu te putea concentra. Acest lucru are influenta asupra muncii, relațiilor și sănătatii generale.
 
6. AJUTA LA  SCADEREA ÎN GREUTATE
Alimentele lipsite de fibre se deplasează prin tractul digestiv la un sfert din ritmul acelora bogate în fibre. Aceste alimente cu mișcare lentă produc exces de mucoasă care se lipește literalmente de pereții intestinali, aglomerand tractul intestinal cu kilograme de materii fecale în descompunere. 
Curățarea colonului are potențialul de a ajuta la pierderea în greutate, in unele cazuri chiar până la 20 de kg  în decursul unei luni. Colonul uman cântărește in medie aproximativ patru kilograme gol și poate stoca până la opt mese de alimente înainte ca digestia să aibă loc în sfârșit. 
O curățare a colonului poate duce la o scădere semnificativă în greutate și la stimularea metabolismului, precum și la reorientarea asupra alegerilor alimentare și a bunăstării întregului corp.
 
7. SCADE RISCUL DE CANCER DE COLON
Toate toxinele pe care le mănânci, le bei, le respiri și le absorbi prin piele ajung să fie procesate de sistemul gastrointestinal, rinichi și ficat. Dacă nu sunt forțațe să iasă cât mai repede posibil, pot face ravagii în organism. 
Prin eliberarea deșeurilor stagnante, se reduc cauzele și riscul de polipi, chisturi și excrescențe canceroase în colon și tractul gastrointestinal.
 
 
8. POATE STIMULA FERTILITATEA
Curățarea colonului, precum și aportul crescut de fibre și alegerile alimentare sănătoase, îmbunătățesc regularitatea și mențin greutatea sub control. Grăsimea este pe bază de estrogeni, iar dacă există prea multă, rămânerea însărcinată devine mai dificilă. 
Un colon care este îngreunat de ani de acumulare poate apăsa, de asemenea, asupra uterului și asupra organelor de reproducere, provocând efort. 
Curățarea colonului elimină organismul de multe substanțe chimice și toxine care afectează ovulul și sperma. 
Mulți medici naturisti recomandă ca ambii parteneri să fie supuși curățării colonului înainte de a încerca să procreeze.
 
9. MENȚINE ECHILIBRUL  Ph-ului SANGVIN
Alimentele care provoacă blocaje ale colonului sunt producatoare de acid - în special dietele bogate în proteine, fără suficiente fibre, ducand la o stare generală de rău în organism. 
Țesutul colonului devine în cele din urmă inflamat, reducându-și capacitatea de functionare, care este aceea de a permite să treacă în sânge doar apa, mineralele și vitaminele. 
Dacă drojdiile, mucegaiurile, ciupercile, bacteriile, paraziții sau alte toxine  intră în sânge și în țesutul conectat, pH-ul corpului va fi dezechilibrat.
 
10. ÎMBUNĂTĂȚESTE  BUNĂSTAREA GENERALA
Eliberarea colonului de deșeuri și toxine prin eliberarea straturilor de acumulare din colon poate duce la senzații de ușurință, energie sporită și sănătate generală bună.
 

In clinica noastra,  pentru  curatarea colonului se recomanda aparatul produs de HerrmannAparatebauGmBH-Germany prevăzut cu sistem de curăţare care permite sterilizarea cu substanţe certificate medical, după fiecare terapie.

Hidrocolonoterapie | Anunturi medicale Bucuresti, Hidrocolonoterapie braila

Procesul este unul igienic, utilizăm sisteme de filtrare a apei, aparatul fiind conectat la toate sistemele sanitare, rezidurile evacuându-se prin furtune direct în sistemul de canalizare.

Consumabilele (speculum-urile) utilizate în cadrul terapiei sunt de unică folosinţă, fiind desigilate în prezenţa clientului.

Aparatul este prevăzut să menţină temperatura apei constantă. Aceasta poate fi şi modificată dacă este nevoie, pentru confortul clientului. Un manometru aflat pe aparat ne permite să ne asigurăm că o presiune foarte blândă este utilizată pe parcursul ședinței.

Pe timpul sedinţei, terapeutul se află în încăpere pentru ca, prin proceduri de masaj abdominal să ajute colonul la eliminarea rezidurilor stagnate pe pereţii acestuia. Procedeul se repetă de mai multe ori succesiv. Aparatul utilizat permite clientului și terapeutului să observe rezultatele terapiei.

Hidrocolonoterapia este diferită faţă de o simplă clismă. Alimentele joacă un rol important în curățarea și construcţia unui țesut sănătos nou.

Când combinăm hidrocolonoterapia cu nutriția, eficienţa terapiei este superioară. Clinica noastra va ofera si recomandările nutriționale adecvate.

SOLICITA O PROGRAMARE!

OZONOTERAPIA

A fost utilizată și studiată intens de mai bine de un secol. Efectele sale benefice sunt dovedite iar efectelesecundare minime. Ozonul medical este utilizat pentru dezinfectare și tratarea bolilor. 
Mecanismul de acțiune consta in inactivarea bacteriilor, virușilor, ciupercilor, drojdiilor și protozoarelor, stimularea metabolismului oxigenului, activarea sistemului imunitar. Poate fi folosit pentru aplicații locale ca și în tratamentul rănilor externe, aplicarea sa sub formă de pungă de gaz O3 transcutanată fiind cea mai practică și utilă aplicatie. 
Apa ozonizată, a cărei utilizare este cunoscută în special în medicina dentară, se aplică în mod optim sub formă de spray sau compresă, terapia cu ozon fiind folosita cu success in tratarea afectiunilor stomatologice in cadrul terapiei biologice. 
 Alte boli sistemice sunt tratate prin diferite tehnici, cum ar fi injectii subcutane, intramusculare, intraarticulare, insuflarea vaginala sau rectală de ozon medical, precum și auto hemoterapie majoră, prin care sângele este extras de la pacient pentru a fi apoi ozonizat și reinfuzat din nou în fluxul sanguin, ajungând la celule și activând sistemul imunitar. 
Celulita, vergeturile, rănile infectate, tulburările circulatorii, afecțiunile geriatrice, degenerescența maculară, bolile virale, reumatismul/artrita, cancerul, SARS, SIDA, inflamatiile de orice tip se pot îmbunătăți foarte mult, prin aplicarea corectă a ozonului în organism.
De asemenea, ozonoterapia este o terapie naturala pentru preventia si tratarea depresiei, stressului, anietatii, tulburarilor de somn prin efectul sau de stimularea imunitatii si revitalizare a organismului.
Terapiile cu ozon oferite de clinica noastra sunt adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte. 
Un plan de tratament personalizat va fi creat de personalul nostru medical, optimizând rezultatele acestei terapii extrem de precise.
 

SOLICITA O PROGRAMARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *