- Este investigarea unei probe de sange folosind un microscop de înaltă rezoluție, cu tehnica de iluminare încrucișată pe un condensator cu câmp întunecat, cu utilizarea unui fascicul intens de lumină sub forma unui con gol, centrat pe obiectiv.
- În acest fel, obiectul iluminat împrăștie lumina și devine invizibil pe fundalul întunecat din spatele lui. Imaginile de sub acest fundal negru evidențiază marginile, iar planurile din centrul structurilor apar optic goale, lucru ce trebuie luat in calcul la interpretarea imaginilor.

Microscopia in camp intunecat ofera informatii despre urmatoarele:
- Stres Oxidativ
- Inflammatie
- Dysbioza
- Metabolism Lipidic
- Medium acidification
- Ciuperci, bacterii, virusi, paraziti, metale grele, cell walls
- Dereglari hormonale
- Imunitate
- Referire la “mediul intern” al pacientului
- Nivelul de toxicitate, etc

Viața organică se poate dezvolta numai prin simbioza cu microorganisme vegetale. Omul poartă în organismul său principii vegetale. În celulele sale roșii din sânge există un nucleu vegetal (endobiont), din care se dezvoltă toate structurile proteice ale celulelor, țesuturilor și organelor.
Ca etape de dezvoltare ale endobiontului, virușii, bacteriile și mucegaiurile participă, de asemenea, la acest proces. În organismul animal și uman, există un “germen primordial”, microsporul Freesen, care are o importanță decisivă ca regulator al dezvoltării biologice a organismelor animalelor și omului. Rezistă la orice influență a căldurii și a răcelii, este practic indestructibil.
La început, acest microsporon (endobiont) este capabil de dezvoltare într-un mod asexuat. Primul mic nucleu vizibil este numit “mych”. Prin segmentare, germenii se dezvoltă sub formă de forme structurale drepte și ramificate. Din nuclei, apar mici fire (așa-numitele fili), care, la rândul lor, formează retele și structuri bine definite.
În interiorul fiecărui endobiont, o entelechie a existat întotdeauna de la naștere. Fiecare grad de dezvoltare se poate opri în orice etapă a dezvoltarii ciclice (mochlosis). O evoluție ulterioară depinde de mediul intern. Dacă se schimbă mediul, se va produce o liza, așa numita mochloliză. Dezvoltarea asexeuata nu este nelimitată. Poate obosi și poate duce la stază.
Dacă este necesar, structurile sexuate se vor forma din ciclurile asexuate. Din nucleele formelor asexuate, vor apărea oiti și spermiti, care au capacitatea de copulație sexuată prin mișcarea proprie. Prin urmare, aceste formațiuni sunt vizibile doar pentru o perioadă scurtă de timp în câmpul întunecat, deoarece copulația implică o transformare a formelor.
În cazul unei alterari a simbiozei, de exemplu datorită unui mod de viață defectuos (cum ar fi excesul de proteine), spermitul poate ataca celulele roșii din sânge și poate duce la schimbarea formelor. Astfel, celulele roșii din sânge sunt distruse și apar noi tipuri care, în cazul simptomelor patogene, pot apărea chiar și în cantități mari.
Acest fapt este dovada faptului că sângele nu este steril, contrar opiniei dominante. Astfel, structurile endobionice patogene de natură parazitară pot apărea atât în ser, cât și în celulele roșii și, prin urmare, oferă deja o indicație clară a simbiozelor alterate chiar înainte ca orice simptom să se manifeste în orice organ.
Prin urmare, microscopia in câmp întunecat are o mare valoare pentru diagnosticarea precoce și tratamentul preventiv.
Participa la seminarii
Prof. Günther Enderlein, folosind tehnica microscopiei in camp intunecat, a arătat o cale de ieșire din percepția statică-morfologică cu teoria sa despre ciclogenia și pleomorfismul virusurilor, bacteriilor și mucegaiurilor, ca fenotipuri ale unei singure linii de dezvoltare. Prin opera sa standard “Die Cyclogenie der Bakterien”, emisă în 1925, Enderlein îndepărtează convingător interpretarea greșită a doctrinei monomorfiste și a patologiei celulare.
Cu aceasta, a aruncat o noua lumină asupra științei medicale, deschizand cai noi și benefice pentru terapiile eficiente.
În ceea ce privește postulatul celulei ca fiind cea mai mică unitate, Enderlein a demonstrat că celula este supusă unei metamorfozări ciclice și constituie stadiul terminal (ciclodul) unei serii de procese de transformare. În continuare, Enderlein a demonstrat că, prin abaterea de la opinia monomorfistică dominantă, celulele roșii din sânge au un nucleu sub forma unui endobiont.
Deoarece bacteriile, conform lui Enderlein, sunt supuse unei dezvoltări ciclice polimorfe – adică o metamorfoză polimorfică, ele se pot dezvolta din viruși, iar mucegaiurile se pot dezvolta din bacterii.
Aceasta înseamnă că infecțiile se dezvoltă in noi înșine, dacă terenul (mediul), care este baza vieții microorganismelor, se schimbă
Pentru mai multe informatii, va invitam sa participati la seria de seminarii
“MICROSCOPIA IN CAMP INTUNECAT-O ALTERNATIVA LA DIAGNOSTICARE”.
Taxa program si facilitati de plata:
- pretul seminarului este de RON/seminar
- taxa se va achita in contul: Clinica Medicala VIP CONSULT RO20BTRL04801202879301XX, Banca TRANSILVANIA, Sucursala Soseaua Chitilei
- locatia: Bucuresti- va fi stabilita ulterior in functie de numarul participantilor
Lector: Dr. Viviana Bogdan, MD, BA
Inscrieri: Tel: 0742956817-doar prin sms, mail: cm.vip.consult@gmail.com, http://vip-consult.ro/seminarii/