I

Fitoaromaterapia este o ramura a medicinei complementare care utilizeaza in scop terapeutic plantele medicinale sub diferite forme (plante uscate sub forma de infuzii, decocturi, tincturi, pulberi de plante, extracte de plante, gemoderivate – extracte de mladite, muguri si ramuri tinere, flori).
Pe langa toate acestea se adauga utilizarea de uleiuri esentiale in diferite modalitati de aplicare, interna sau externa, prin masaj, baie sau inhalatii.

Apiterapia sau terapia cu produse apicole utilizeaza produse ale stupului: miere, polen, laptisor de matca, propolis si venin de albine.

PRODUSE TERAPEUTICE APICOLE -Dapis Transilvania

Aceste metode terapeutice care utilizeaza plante medicinale si produse apicole sunt recomandate pentru toate tipurile de boli acute si boli cronice care pot raspunde la acest tip de terapie, in cazul in care se doreste evitarea medicamentelor chimice.

Plantele ne ajuta daca stim sa le folosim corect. Fie ca ceaiuri, fie ca remdii naturiste, ele fac parte din viata noastra, putandu-le utiliza in scopuri terapeutice pentru a preveni, atenua sau vindeca boli.

Clinica VIP CONSULT va ofera cele mai bune solutii in a alege remedii naturiste potrivite pentru fiecare afectiune.

 

SOLICITA O PROGRAMARE!

GEMOTERAPIA

Gemoterapia este o metoda fitoterapeutica de detoxifiere celulara si refacere a functionalitatii celulare ce utilizeaza tesuturile embrionare ale plantelor (aflate in faza de diviziune celulara), numite si tesuturi meristematice sau meristeme (muguri, mladite, amenti, radicele, seva). 
Gemoterapia a luat naștere în ani 1950-1960, când medicii belgieni și francezi au descoperit efectele terapeutice benefice ale țesuturilor plantelor aflate în creștere. 
Medicul belgian Pol Henry a fost primul care s-a gândit că țesutul format din celule care se divid foarte rapid trebuie să aibă o energie curativă foarte ridicată. Acest tip de terapie a fost denumit fitoembrioterapie, primind ulterior numele de gemoterapie.
Fiind un tip de terapie aflată la confluența dintre medicina naturistă și homeopatie, gemoterapia este utilizată în general înaintea aplicării unui alt tratament homeopat, pentru că se consideră că are rolul de a elimina toxinele acumulate în organism și astfel asigură mai mari șanse de reușită acelui remediu.
 
Compozitia chimica este diferita de cea a partilor adulte ale plantei: contin in principal compusi sub forma de precursori ("celule stem" vegetale), dar si compusi care se acumuleaza si nu se mai transforma pe parcursul procesului de diferenţiere a tesuturilor, avand un continut bogat in factori de crestere, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine si saruri minerale, mult mai mare decat al partilor adulte ale plantei.. 
Nu prezinta toxicitate, pot fi prescrise la copii, batrani si femei insarcinate, conform recomandarii medicului.
Cu ajutorul gemoterapicelor putem acţiona în două direcţii: detoxifiere și drenaj.

Detoxifierea își propune în principal eliminarea toxinelor exogene, fiind de cele mai multe ori o abordare generalizată (se adresează întregului organism), în timp ce drenajul este utilizat cel mai adesea pentru curăţarea toxinelor endogene, fiind o etapă ţintita pe anumite organe sau sisteme, folosită înainte de un alt proces terapeutic (de exemplu drenajul hepatic înainte de un tratament homeopat).

SOLICITA O PROGRAMARE!

TERAPIA CU ULEIURI ESENTIALE
 
Acum multe secole în urmă, multe culturi au folosit uleiuri esențiale pentru beneficiile lor cunoscute pentru sănătate, în special pentru beneficiile mentale, fizice și emoționale pe care s-a dovedit că le pot oferi aceste produse.
Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate de plante care au fost folosite în diferite moduri de multe generații. Potrivit Institutului Național de Științe ale Sănătății Mediului, uleiurile esențiale sunt produse prin presare mecanică sau distilare. Este nevoie de o cantitate masivă de plantă pentru a produce un extract concentrat.
Uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru o serie lungă de beneficii pe care le aduc asupra sănătății utilizatorilor. Pe lângă faptul că acestea combat bacteriile și virusurile, ele sunt recomandate și pentru reducerea inflamațiilor, a greței, pentru stimularea stării de spirit sau sporirea performanțelor profesionale. Mai mult decât atât, uleiul esențial poate emana și un miros plăcut în mediile în care este folosit. Parfumul lor este ușor de sesizat, produsul poate fi folosit în diferite forme- oral, cutanat sau in difusser Nu irită căile respiratorii și poate fi folosit atât în locuință, cât și la locul de muncă sau în mașină.
Clinica VIP CONSULT va ofera in plus sedinte de AromaTouch si Symphony of the Cells.
 
Aroma Touch este o abordare clinică a aplicării uleiurilor esențiale care le experimentează puterea și calitatea benefică, sprijină organismul stresat să activeze sistemul nervos parasimpatic, sa reduca hormonii corticoizi, sa se relaxeze total, putand fi adăugat la tratamentul sindromului burn-out și depresiei.

SOLICITA O PROGRAMARE!

Symphony of the Cells

Metoda a fost creata de Boyd Truman si presupune crearea unui echilibru intre corpul fizic, emoțional și spiritual. Fiecare protocol practic al metodei Symphony of the Cells va ajuta la înțelegerea progresiei naturale a originii bolii, a sistemelor corpului și a modului în care acestea se relaționează, precum și la înțelegerea efectului uleiurilor esențiale și a altor nutrienți naturali și modalități care vă vor ajuta să vă ghidați în călătoria dumneavoastră de bunăstare.
Teodora Tinc_April 2020-171 2.jpg

SOLICITA O PROGRAMARE!

Pentru achizitie uleiuri esentiale, accesati link-ul:
http://doterra.myvoffice.com/clinicamedicala/?_ga=2.124481346.91858883.1665406945-235853155.1651093205#/joinAndSave
 

 Pentru mai multe informatii, va invitam sa participati la seminariile organizate de VIP CONSULT!-apasa aici!-buton la

“ULEIURILE ESENTIALE –MIRACOLUL NATURII”- dr Viviana Bogdan

AROMA TOUCH TECHNIQUE”-Yvonne Looye- trainer

“SYMPHONY OF THE CELLS”- Yvonne Looye- trainer

Taxa program si facilitati de plata:

  • pretul seminarului este de  RON/seminar
  • taxa se va achita in contul: Clinica Medicala VIP CONSULT RO20BTRL04801202879301XX, Banca TRANSILVANIA, Sucursala Soseaua Chitilei
  • locatia: Bucuresti- va fi stabilita ulterior in functie de numarul participantilor

Inscrieri:

tel: 0742956817-doar prin smsmail: cm.vip.consult@gmail.com, http://vip-consult.ro/seminarii/

TERAPIE FLORALA BACH
 

Boala este un fel de consolidare a unei atitudini mentale; este necesar sa tratam numai starea pacientului si boala va disparea.” (Heal Thyself Edward Bach)

Dr. Bach, dupa o lunga experienta si munca de cercetare, a detectat 38 de remedii florale pentru sapte grupe de dezechilibre psihoemotionale: frica, incertitudinea, preocuparea excesiva pentru bunastarea celorlalti, preocuparea insuficienta pentru prezent, singuratatea, sensibilitatea excesiva la sugestii si idei, dezamagirea sau disperarea.

Remediile florale Bach constituie alternativa de succes pentru tratament contra alcoolismului cronic si tratament pentru toxicomani (droguri, etnobotanice, tutun …).

Pot fi de mare ajutor femeilor gravide in depasirea tulburarilor emotionale si a anxietatii in perioada pre-si post-natala. Tratamentul poate fi continuat pe toata perioada sarcinii si dupa nastere, ajutand astfel ca mama sa nu transmita copilului propriile ganduri si sentimente sau stari negative, mentinand astfel echilibrul natural al acesteia. Mama care alapteaza poate lua remedii Bach pentru ea dar si pentru copil, efectul lor regasindu-se in lapte pe parcusul a doua alaptari.

De asemena, copii raspund excelent la acest tip de terapie inca de la cea mai frageda varsta, stimuland aspectele pozitive ale personalitatii proprii si atenuand manifestarile comportamentale neplacute.

Aceste remedii florale sunt de un real folos in timpul perioadelor de criza sau de tranzitie (divort, decesul unei persoane dragi, schimbarea locului de munca sau a locuintei, adolescenta, sarcina, menopauza, pensionare, accident sau boala cronica etc.), in procesul de dezvoltare si optimizare personala , ca tratament complementar pentru suport emotional in bolile cornice, favorizeazand recuperarea si imbunatatind calitatea vietii.

Din toate plantele pe care le-a studiat, Bach a dorit  sa realizeze “o metoda de tratament simpla, usor de folosit, cat mai accesibila, la indemana tuturor, complet nedureroasa si blanda, fara reactii neplacute sau crize de vindecare”- ceea ce a si reusit, remediile sale neavand contraindicatii sau interdictii de administrare in paralel cu alte tratamente.

 

SOLICITA O PROGRAMARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *