Medicina biologică este o metodă integrativă care combină cele mai moderne metode de diagnostic cu metodele tradiționale de vindecare naturala. De asemenea integrează și stomatologia datorită relației extrem de strânse între dinți și starea de sănătate.
Medicina biologică nu se referă la tratarea bolilor, ci a bolnavilor, în reacțiile lor
particulare, în funcție de diferitele lor tipuri constituționale
Medicina biologică integrează cunoștințele din diferite sisteme de vindecare naturală și învățături filosofice într-o formă de tratament medical care abordează pacientul în ansamblu, ținând cont de procesele dinamice ale acestuia. Nu este pur și simplu o formă de tratament cu remedii naturale în loc de medicamente chimice, ci o aducere din urma a pacientului într-o legătură dinamică cu procesele de reglementare și deci cu ritmurile Naturii și Pământului.
Medicina biologică este simplă, se ocupă de “fiintele vii și este direct logică – de aceea este bio-logică”-spune dr Thomas Rau.
Mediul intern sau terenul, ideea centrală a MB, trebuie să fie echilibrat, astfel încât
formele endobiontice să nu poată evolua catre forme de valente inalte, patogene care să ducă la apariția diferitelor afecțiuni. (Enderlein)
In medicina biologică vindecarea este definită ca o capacitate de reglare și restaurare a organismului
Aceasta se obține prin înlăturarea blocajelor emoționale și fizice, prin metodele de
detoxifiere, de activare a sistemului imun, de stimulare a capacității de vindecare proprii la toate nivelele (fizic, emotional, mental, spiritual), ducand astfel la regenerarea si vindecarea nu doar a corpului fizic ci si a mintii si spiritului.

Paradigme ale medicinei biologice

  • 1. ființele umane se îmbolnăvesc din cauza suprasolicitării toxice
  • 2. boala este expresia unei reduceri a capacității organismului de a se regla pe sine și rezultatul dezvoltării proceselor degenerative
  • 3. foci disruptivi declanșează boli cronice sau le agraveaza
  • 4. bolile sunt multi-cauzale și depind de constituția pacientului
  • 5. nutriția este un factor important în vindecare
  • 6. intestinul ne conectează la pământ prin bacteriile intestinale și prin faptul că mâncarea noastră ne oferă tot ceea ce este esențial pentru reînnoire si reconstructie

Medicina biologică este o abordare integrativa, profundă, a vindecării naturale și poate fi foarte eficientă mai ales atunci când pacienții se angajează să facă modificările dietetice și de stil de viață necesare. Pentru a înțelege abordarea biologică față de sănătate, este nevoie de o viziune diferită asupra procesului bolii, comparativ cu credințele actuale ale medicinii convenționale, este nevoie de un mod complet diferit de gândire în termeni de “reglare” și “informație” și ideea că toate bolile au scopurile lor. Văzute în această lumină, simptomele nu sunt niciodată boli, ci mai degrabă semne de reglare. Ființa umană este o parte a naturii și reacționează ca orice alta fiinta din natură. Deci, medicina biologică nu se referă la tratarea bolilor, ci a bolnavilor, în reacțiile lor particulare, în funcție de diferitele lor tipuri constituționale.

In lumina acestei abordari integrative, clinica noastra va ofera urmatoarele servicii:

BIOREZONANTA

MICROSCOPIA IN CAMP INTUNECAT

TERAPIA SANUM/IZOPATIA

HOMEOPATIA

API-FITO-AROMA-GEMOTERAPIA

TERAPIA FLORALA BACH

TERAPIA CU FRECVENTE

IRIDIOLOGIA

ACUPUNCTURA

HIDROCOLONOTERAPIA

OZONOTERAPIA

TERAPIA NEURALA

KINESIOLOGIA

MASAJ

REFLEXOTERAPIA

CRISTALOTERAPIA

FOTOTERAPIA (BIOPTRON)

MICRONEEDLING

HIDROCOLONOTERAPIA

Importanța sănătății digestive sau „intestinale” este în continuă creștere și este subiectul multor conversații în medicina naturopată si holistică. Sănătatea digestivă este esențială, deoarece intestinul nostru joacă un rol important în bunăstarea noastră generală. Bacteriile din intestinul nostru reprezintă aproximativ 90% din sistemul nostru imunitar, ne ajută să menținem o greutate sănătoasă, ne menține starea de spirit echilibrată și ne asigură că maximizăm nutrienții din alimentele pe care le consumăm. Din ce în ce mai multe afecțiuni sunt legate de dezechilibrele intestinale, iar oamenii caută modalități de a-și îmbunătăți sănătatea prin tratarea intestinului. Hidrocolonoterapia poate ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale, fiind o metodă blândă de clătire a colonului cu apă caldă, pentru a elimina acumularea de reziduuri si plagi mucoase.

Această metodă de curățare a colonului are mai multe beneficii:

1. FACE SISTEMUL DIGESTIV MAI EFICIENT

Pe măsură ce colonul este curățat, acesta împinge deșeurile, degajând calea pentru o bună absorbție a nutrienților.

2. PASTREAZA REGULARITATEA ȘI PREVINE CONSTIPATIA

Constipația – mai ales atunci când este cronică – provoacă un răspuns digestiv lent, care, la rândul său, lasă deșeuri în sistem mai mult timp. Acest lucru crește probabilitatea anumitor afecțiuni și iritații, cum ar fi hemoroizii și venele varicoase.

3. CREȘTE ENERGIA

Eliberarea toxinelor din corp duce la întinerire, deoarece reorientează energia folosită de obicei pentru a forța deșeurile prin intestine către alte părți ale corpului. Persoanele care au suferit o detoxifiere a colonului spun că au o circulație mai bună a sângelui, un somn mai odihnitor și un plus de energie.

4. CRESTE ABSORBȚIA DE VITAMINE ȘI NUTRIENȚI

Un colon care a fost curățat permite numai apa, vitaminele și substanțele nutritive să fie absorbite în fluxul sanguin, creând o cale neobstrucționată pentru ca nutrienții esențiali să se absoarba în organism.

5. IMBUNATATESTE CONCENTRATIA

Dieta proasta și absorbția ineficientă a vitaminelor duce la scaderea capacitatii de concentrare. Acumularea de mucoase și toxine în colon poate împiedica organismul să obțină ceea ce are nevoie pentru a funcționa, chiar dacă aveți o dietă constant sănătoasă.

Curățarea colonului cu o dietă de detoxifiere poate fi diferența dintre a te simți alert și a nu te putea concentra. Acest lucru are influenta asupra muncii, relațiilor și sănătatii generale.

6. AJUTA LA  SCADEREA ÎN GREUTATE

Alimentele lipsite de fibre se deplasează prin tractul digestiv la un sfert din ritmul acelora bogate în fibre. Aceste alimente cu mișcare lentă produc exces de mucoasă care se lipește literalmente de pereții intestinali, aglomerand tractul intestinal cu kilograme de materii fecale în descompunere.

Curățarea colonului are potențialul de a ajuta la pierderea în greutate, in unele cazuri chiar până la 20 de kg  în decursul unei luni. Colonul uman cântărește in medie aproximativ patru kilograme gol și poate stoca până la opt mese de alimente înainte ca digestia să aibă loc în sfârșit.

O curățare a colonului poate duce la o scădere semnificativă în greutate și la stimularea metabolismului, precum și la reorientarea asupra alegerilor alimentare și a bunăstării întregului corp.

7. SCADE RISCUL DE CANCER DE COLON

Toate toxinele pe care le mănânci, le bei, le respiri și le absorbi prin piele ajung să fie procesate de sistemul gastrointestinal, rinichi și ficat. Dacă nu sunt forțațe să iasă cât mai repede posibil, pot face ravagii în organism.

Prin eliberarea deșeurilor stagnante, se reduc cauzele și riscul de polipi, chisturi și excrescențe canceroase în colon și tractul gastrointestinal.

8. POATE STIMULA FERTILITATEA

Curățarea colonului, precum și aportul crescut de fibre și alegerile alimentare sănătoase, îmbunătățesc regularitatea și mențin greutatea sub control. Grăsimea este pe bază de estrogeni, iar dacă există prea multă, rămânerea însărcinată devine mai dificilă.

Un colon care este îngreunat de ani de acumulare poate apăsa, de asemenea, asupra uterului și asupra organelor de reproducere, provocând efort.

Curățarea colonului elimină organismul de multe substanțe chimice și toxine care afectează ovulul și sperma.

Mulți medici naturisti recomandă ca ambii parteneri să fie supuși curățării colonului înainte de a încerca să procreeze.

9. MENȚINE ECHILIBRUL  Ph-ului SANGVIN

Alimentele care provoacă blocaje ale colonului sunt producatoare de acid – în special dietele bogate în proteine, fără suficiente fibre, ducand la o stare generală de rău în organism.

Țesutul colonului devine în cele din urmă inflamat, reducându-și capacitatea de functionare, care este aceea de a permite să treacă în sânge doar apa, mineralele și vitaminele.

Dacă drojdiile, mucegaiurile, ciupercile, bacteriile, paraziții sau alte toxine  intră în sânge și în țesutul conectat, pH-ul corpului va fi dezechilibrat.

10. ÎMBUNĂTĂȚESTE  BUNĂSTAREA GENERALA

Eliberarea colonului de deșeuri și toxine prin eliberarea straturilor de acumulare din colon poate duce la senzații de ușurință, energie sporită și sănătate generală bună

In clinica noastra curatarea colonului se face cu ajutorul unui aparat produs de HerrmannAparatebauGmBH-Germany prevăzut cu sistem de curăţare care permite sterilizarea cu substanţe certificate medical, după fiecare terapie.

Procesul este unul igienic, utilizăm sisteme de filtrare a apei, aparatul fiind conectat la toate sistemele sanitare, rezidurile evacuându-se prin furtune direct în sistemul de canalizare.

Consumabilele (speculum-urile) utilizate în cadrul terapiei sunt de unică folosinţă, fiind desigilate în prezenţa clientului.

Aparatul este prevăzut să menţină temperatura apei constantă. Aceasta poate fi şi modificată dacă este nevoie, pentru confortul clientului. Un manometru aflat pe aparat ne permite să ne asigurăm că o presiune foarte blândă este utilizată pe parcursul ședinței.

Pe timpul sedinţei, terapeutul se află în încăpere pentru ca, prin proceduri de masaj abdominal să ajute colonul la eliminarea rezidurilor stagnate pe pereţii acestuia. Procedeul se repetă de mai multe ori succesiv. Aparatul utilizat permite clientului și terapeutului să observe rezultatele terapiei.

Hidrocolonoterapia este diferită faţă de o simplă clismă. Alimentele joacă un rol important în curățarea și construcţia unui țesut sănătos nou.

Când combinăm hidrocolonoterapia cu nutriția, eficienţa terapiei este superioară. Clinica noastra va ofera si recomandările nutriționale adecvate.

SOLICITA PROGRAMARE

OZONOTERAPIA

A fost utilizată și studiată intens de mai bine de un secol. Efectele sale benefice sunt dovedite iar efectelesecundare minime. Ozonul medical este utilizat pentru dezinfectare și tratarea bolilor. 
Mecanismul de acțiune consta in inactivarea bacteriilor, virușilor, ciupercilor, drojdiilor și protozoarelor, stimularea metabolismului oxigenului, activarea sistemului imunitar. Poate fi folosit pentru aplicații locale ca și în tratamentul rănilor externe, aplicarea sa sub formă de pungă de gaz O3 transcutanată fiind cea mai practică și utilă aplicatie. 
Apa ozonizată, a cărei utilizare este cunoscută în special în medicina dentară, se aplică în mod optim sub formă de spray sau compresă, terapia cu ozon fiind folosita cu success in tratarea afectiunilor stomatologice in cadrul terapiei biologice. 
 Alte boli sistemice sunt tratate prin diferite tehnici, cum ar fi injectii subcutane, intramusculare, intraarticulare, insuflarea vaginala sau rectală de ozon medical, precum și auto hemoterapie majoră, prin care sângele este extras de la pacient pentru a fi apoi ozonizat și reinfuzat din nou în fluxul sanguin, ajungând la celule și activând sistemul imunitar. 
Celulita, vergeturile, rănile infectate, tulburările circulatorii, afecțiunile geriatrice, degenerescența maculară, bolile virale, reumatismul/artrita, cancerul, SARS, SIDA, inflamatiile de orice tip se pot îmbunătăți foarte mult, prin aplicarea corectă a ozonului în organism.
De asemenea, ozonoterapia este o terapie naturala pentru preventia si tratarea depresiei, stressului, anietatii, tulburarilor de somn prin efectul sau de stimularea imunitatii si revitalizare a organismului.
Terapiile cu ozon oferite de clinica noastra sunt adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte. 
Un plan de tratament personalizat va fi creat de personalul nostru medical, optimizând rezultatele acestei terapii extrem de precise.
 

SOLICITA O PROGRAMARE!

STOMATOLOGIA BIOLOGICA

 „Gura este intrarea în corp și cauza tuturor suferințelor.” (proverb chinezesc)

Sunt organele legate de dinți sau dinții sunt legați de organe? 

Una dintre cele mai importante condiții pentru un tratament de success in zilele noastre consta in gradul de integrare și de reglementare a stomatologiei holistice în medicină biologică. Din ce în ce mai mult s-a constatat ca focare de infectie dentara – din păcate, adesea iatrogene-constitue cauza tot mai multor boli cronice.

Desi actual exista o conștientizare generala a problemei amalgamurilor, din păcate există o conștientizare mult mai mica a problemei ‘foci-lor’ rădăcinilor dentare și a dintilor tratati endodontic.

În cercurile medicale chiar se tine prea putin cont de relația foarte strânsa între parodontium, mucoasa bucala, faringe și sinusuri nazale, de ex.

Sistemul mucoaselor este extrem de dinamic și trebuie tratat în totalitate. Aceasta, explică de ce gura și sinusurile nazale trebuie să fie întotdeauna incluse în orice tratament al bolilor cronice ale mucoasei, cum ar fi astmul, colitele, alergiile și susceptibilitatea la infecții, etc

What is a Biological Dentist?•biological dentist

SOLICITA O PROGRAMARE!

 Pentru mai multe informatii, va invitam sa participati la seminariile organizate de VIP CONSULT!-apasa aici!-buton la

 “BIOLOGICAL DENTISTRY-the mouth-body connection”.

Taxa program si facilitati de plata:

  • pretul seminarului este de  RON/seminar
  • taxa se va achita in contul: Clinica Medicala VIP CONSULT RO20BTRL04801202879301XX, Banca TRANSILVANIA, Sucursala Soseaua Chitilei
  • locatia: Bucuresti- va fi stabilita ulterior in functie de numarul participantilor

Lector: Dr. Gerald P.Curatola, D.D.S

Inscrieri:

tel: 0742956817-doar prin sms, 

mail: cm.vip.consult@gmail.com, http://vip-consult.ro/seminarii/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *