TERAPIA NEURAL COMO ALIVIO PARA EL DOLOR DR FORÉS

Terapia neuronală a fost dezvoltată de frații și medicii Ferdinand și Walter Huneke în secolul XX și este una dintre așa-numitele terapii de reglementare. Acestea sunt destinate să rezolve disfuncționalitățile întregului organism, să activeze sau să atenueze sistemul nervos și astfel să activeze puterile de auto-vindecare ale organismului.

Terapia neuronală este un tratament care utilizează injecții cu anestezice locale pentru diagnostic și terapie. Această modalitate de tratament utilizează mecanismele de autoreglare și proprietățile plastice ale sistemului nervos. Generarea de stimuli țintiți (prin ac) și stingerea selectivă a altor stimuli (prin anestezicul local) afectează atât organizarea sistemului nervos, cât și perfuzia tisulară, perturbând astfel acțiunile de feedback pozitiv (cerc vicios) în ciclul durerii. În procesul durerii, un cerc vicios poate fi întrerupt. Efectul pe termen lung, care a fost dovedit de noi studii, poate fi explicat în mare măsură prin fiziologia modernă a durerii.

Forme de Terapie Neurala
-Terapie locală: infiltrarea punctelor trigger, articulațiilor, inserții de tendoane, nervi periferici.
-Terapia segmentară: de ex. „caddle-terapie” în zonele capului, precum și ganglionii vegetativi, rădăcinile nervoase și nervii periferici.
-Terapia câmpului de interferență: câmpul de interferență (Huneke, 1940) este o zonă locală, asimptomatică, iritată cronic, de ex. un molator de minte translocat sau impactat, osteita apicala, unele cicatrici. Impulsurile care decurg din câmpul de interferență pot declanșa și menține durerea, inflamația și tulburările imunologice.
NEURAL_THERAPY_-_WISDOM_TOOTH
Terapie neurala –masea de minte- de exemplu: impulsurile continue prin molarii de minte pot ajunge în zona nucleului trigeminus. Nucleus tractus spinalis lung ajunge până la jumătatea medulului cervical. Prin conexiuni suplimentare pot fi menținute tensiunea musculară și durerea în gât sau în orice altă regiune. În cazul în care terapia locală la nivelul coloanei cervicale eșuează sau chiar are loc o contrareacție, trebuie să luăm în considerare un câmp de interferență (zonă iritată dincolo de cea de ordin segmentar).
Imaginea  este un exemplu de posibil câmp de interferență (zonă iritată) în cavitatea bucală: molar de minte translocat și reținut- Fischer L. Neuraltherapie nach Huneke.3. Aufl. Stuttgart, Hippocrates, 2007.

Terapia neurala poate fi utilizată pentru afecțiuni acute cum ar fi leziunile. Mai presus de toate, ele sunt utilizate pentru boli cronice. Indicatiile comune sunt:

  • durere cronică, în special dureri de spate și cefalee
  • dureri nervoase (nevralgie), cum ar fi nevralgia trigemenilor
  • tulburări funcționale fără corelare fizică, cum ar fi intestinul iritabil
  • inflamație
  • boli articulare
  • plângeri hormonale
  • depresiune
  • alergii cum ar fi febra fânului

SOLICITA O PROGRAMARE!

ACUPUNCTURA

Acupunctura este o specialitate terapeutică care face parte din Medicina Tradițională Chineza și este folosită de mai bine de 3000 de ani, fiind recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din 1979.
 
Acupunctura, Tcm, Medicina Chineză
 
Medicina Tradițională Chineza are o viziune holistică asupra fiintei umane care este văzută ca ca un microsistem interconectat și reciproc reflexiv cu macrosistemul sau cosmosul. De aici și marea importanță în observarea naturii pentru a putea înțelege alte fenomene și a le extinde la propria persoană. 
Acest sistem de gândire consideră ca sănătatea consta in menținerea echilibrului dintre energie și materie, iar boala apare ca un dezechilibru intre ele.
Energia, numită Qi sau energie vitală, este principiul activ care face parte din tot ce este viu, putand fi  tradusa ca flux vital de energie.
Pe lângă acupunctură, Medicina Tradițională Chineză foloseste și alte tehnici, cum ar fi fitoterapie, moxibustia, fizioterapia chineză sau Qi Gong, printre altele...
 
 
 
Cum functioneazã? Acupunctura, Ace, Mână, Medicament
Acupunctura constă în introducerea de ace foarte fine în anumite puncte de pe suprafața corpului (punctele de acupunctură) care sunt situate într-o serie de canale sau meridiane prin care curge Qi (energia vitală) și este distribuită în întregul cos.
Meridianele formează o reţea complet comunicantă, fiecare meridian principal fiind legat de un organ intern și denumit în funcție de el. Fiecare punct are anumite caracteristici și aplicații. 
Acele de acupunctura sunt sterile si de unica folosinta.
Scopul acupuncturii este armonizarea Qi-ului prin introducerea acelor în punctele corespunzătoare. Obiectivul ar fi tonifierea, dacă este deficit, dispersarea, dacă este exces, scurgerea aglomerației, deschiderea obstacolului, eliberarea stagnării.
Astfel, pe lângă istoricul clinic medical convențional, sunt colectate simptomele prezente in urma examenului fizic și sunt interpretate în funcție de criteriile de diagnostic ale Medicinii Traditionale Chineze a celor 5 elemente (Aer, Foc, Pamant, Metal, Apa), Yin si Yang (doua principii taoiste care trebuie sa fie in echilibru), Meridiane, Zang-Fu (organe).
 
De ce alegem acupunctura ca metoda terapeutica?
Acupunctura este capabilă să deservească toate tipurile de dezechilibre sau patologii. Poate rezolva atât simptomele fizice, cât și tulburările emoționale precum anxietatea, depresia, stresul, etc poate produce o îmbunătățire clară a stării generale, fiind complementara tratamentului medical obișnuit.
 
https://media.istockphoto.com/photos/young-woman-getting-acupuncture-treatment-picture-id670240348?b=1&k=20&m=670240348&s=170667a&w=0&h=uCuCWXzu7oZH27evYlVAn-u3oXxLK0_rM4jhjlWi9-c=
Cele mai frecvente motive sunt: ​​durerile acute sau cronice (migrene, dureri articulare si musculare, nevralgii, dureri menstruale, etc), rinita alergica, insomnia, probleme dermatologice (herpes zoster, dermatita, etc ) , stress, tulburari de somn, scaderea in greutate, addictii, fertilitate, intinerirea pielii, recuperare post-chimioterapie, detoxifiere etc

Acupunctura de scădere în greutate vă poate ajuta sa:

Limitați poftele
Control Apetit
Hormoni de echilibru
Reduce stresul
Îmbunătățirea somnului
Scade balonarea, indigestia și arsurile la stomac
Reduceți constipația și diareea
Imbunatateste durerile musculare si articulare
Reduceți timpul de recuperare din activitatea fizică, etc

​​Limitați poftele
Control Apetit
Hormoni de echilibru
Reduce stresul
Îmbunătățirea somnului

SOLICITA O PROGRAMARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *